Kirakós fejlesztő játékok

fejlesztő játékok

Sokunk gyerekkori emlékeinek alapvető élménye a puzzle és a memória kirakós. Mennyi izgalmat is rejtett magában felfedezni, mit hova kell illeszteni ahhoz, hogy minél előbb kirakhassuk a kész képet, és ennek elemeit logikusan illesszük egymáshoz. Ezek aztán az izgalmas fejlesztő játékok!

Az eredmény mindig önmagáért beszél, csak össze kell hasonlítani a dobozon megjelenített képpel, és ha stimmel, akkor sikeresek voltunk, ha pedig nem, akkor tovább kell próbálkoznunk. Még felnőttek is szeretnek több ezer darabos puzzle kirakóst vásárolni, hiszen vannak azok a típusú fejlesztő játékok, melyekből valójában sosem növünk ki!

Az alfajatek.hu oldalánkülső számos ilyen kirakós és puzzle található, ezek közül is külön élmény a 35 darabos farm puzzle. Ezzel biztosan sokáig eljátszik a gyerek, már egészen kis kortól. A legjobb fejlesztő játékok azok, amelyeket nem kell erőltetni, maguktól is örömmel töltenek vele időt a gyerekek, és játékosan fejlődnek, nem kényszerből, vagy kötelező házifeladat jelleggel. Ez sokat számít, hiszen talán a legtöbbet az olyan tevékenységgel tudunk fejlődni, amit élvezünk is! A megélés is sokat számít a fejlődési folyamatban, nem csak az elvégzett feladat.

Ezért érdemes már gyerekkorban élvezetessé tenni a tanulást és megszerettetni a megfelelő játékokkal a tanulási folyamat különböző szakaszait. A puzzle jótékony hatásai közé tartozik, hogy az élmény mellett fejleszti a logikai gondolkodást és a kreativitást, és jó hatással van a vizuális és az asszociációs készségekre is. Mindezt például egy farm képének formájában, ahol az állatok ismerete és a farm mindennapi életének elképzelése is növeli a játék színvonalát.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Család