A tv állvány

A tévézési kultúra akaratlanul is maga után vonta a tv állványokkülső, tv asztalok, tv szekrények, tv bútorok elterjedését.

Ma már nincs olyan háztartás, főleg a jóléti társadalmakban, ahol ne lenne egy vagy több televízió. A családok sok esetben e köré építik ki szórakozásaikat, szabad időtöltéseiket.
Legfőképp a nappalik, a hálószobák, de akár a konyhák, fürdőszobák alapkelléke. Ez oknál fogva az utóbbi évtizedekben megnőtt a kereslet a tv bútorok iránt is.

Egy tv állvány tud nagyon sokoldalú is lenni, létezik könnyen variálható formája, helyt ad nemcsak a tv készüléknek, hanem egyéb elektronikai és hangtechnikai eszközöknek is, továbbá hang- és képhordozó tárgyaknak is.

Sok esetben a tv állvány a helyiség dísze, főleg, ha különböző háttér-, vagy hangulatvilágítással ellátott, esetleg egyéb extrákkal. A modern tv állvány elsősorban funkcionális, de a praktikum mellett stílusos, letisztult is. Fontos, hogy illeszkedjen az otthon hangulatához színben és formában egyaránt. Kiválasztásánál szem előtt kell tartani a tv készülék és a helyiség, a szoba méretét is. Anyagát illetően általában edzett üveg, fa, vagy fém összetételűek és polcokkal, vagy ajtókkal, vagy fiókokkal, esetleg kerekekkel vannak ellátva. Nagyon kedveltek a magasfényű fa felületűek, de a natúr, matt színűek sem maradnak alul.

Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy az utóbbi években a tv készülékek mérete, súlya, terjedelme, formája lényegesen megváltozott és ez tovább fog haladni, így viszont a tv állványoknak is alkalmazkodnia kell ehhez. Nincs más választás, lépést kell tartani az aktuális trendekkel.

Bejegyzés adatai