Hasznos eszköz a konyhában

Mondhatni minden háztartásban megtalálható a mikrohullámú sütőkülső és nagyban megkönnyíti mindennapjainkat. Az ételek és italok melegítésére szolgáló eszköz manapság már grillező vagy olvasztó funkcióval is kapható. Egyes modellek főző programokkal is el vannak látva. A viszonylag alacsony ára miatt bárki hozzájuthat, de a különböző egységekben, intézményekben megtalálható étkezőkben, konyhákban is jelen vannak. Alapszabály, hogy fémtárgyakat ne helyezzünk az eszközbe, de találkozhatunk olyan típussal is, ahol a gyártó megengedettnek tartja ezek használatát is. Például a csészében melegített folyadékba helyezett fémkanál használatát, mert ezzel megelőzhető a víz késleltetett forrása. A főtt tojást viszont nem javasolt mikróban melegíteni, mert felrobbanhat. A bors és a szivacs meggyulladhat. A műanyag edények esetében is csak a kizárólag mikrohullámú sütőben használható jelzéssel ellátott darabokat szabad ilyen módon használni, mert különben egészségre káros kémiai anyagok válnak ki belőle. Ugyanígy a papírt is tilos mikróba tenni. A pattogatott kukorica esetében a zacskó speciális anyaggal van kezelve, ezért alkalmas arra, hogy ilyen eszközben használjuk. Ez a hasznos gép jó szolgálatot tesz a mindennapokban, főleg olyan ételek melegítésénél, ahol a hagyományos módon való melegítés kellemetlenségekkel járt. Itt semmi nem éghet oda, viszont fontos a melegítési idő betartása az esetleges balesetek elkerülése miatt. A túlmelegített húskészítmény könnyen szétrobbanhat a mikrohullámú sütő belsejében, de akár a víz is balesetveszélyes lehet, ha túlforrósodik és a gépből való kivétel után felforr és kifut az edényből. Mint minden más elektronikai eszközt, úgy a mikrohullámú sütőt is rendeltetésszerűen és körültekintően fontos használni.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Tech