Miért előnyös a cloud vps bérlése?

cloud vps rendszer

Ma már a mindennapi életünknek szerves részét képezi az internet, a számítástechnika használata. Egyes munkakörök betöltése nem is volna lehetséges, ha nem lennénk virtuális bennszülöttek, és nem éreznénk táplálkozásunk lételemének azt, hogy egy szerver farmon takarítsuk termésünket saját elkülönített csűrjeinkbe, melyeket igény szerint kibővíthetünk.

 

Kicsomagolva a fenti metaforát: hétköznapi emberként, amikor már túl sok fájlt tárolunk és a tárhely igényünk elér egy olyan szintet az iCloud-on vagy a Google Drive -on, hogy a meglévő kis kapacitása már nem elég, akkor előfizetünk egy nagyobb csomagra. Ilyenkor nem más történik, minthogy azon a gigantikus szerver farmon, ahova a mi kis csűrünk is tartozik, és amit cloud vps szervernek is nevezhetnénk, kap még egy kis extra részt a nagy egészből. Bár itt nagyon köznapi formájáról beszéltünk a szolgáltatásnak, a cloud vps szerverek üzleti célokból is bérelhetőek, nagyobb projektekhez is használhatóak.

Na de miért éri meg a cloud vps-t választanunk? A szimpla vps szerverektől eltérő módon az úgynevezett szerverfarmokon nagy teljesítményű gépek vannak összekötve, a tárhelyrendszer egész erőforrása rendelkezésére áll minden bérlőnek, akik egy-egy elkülönített tárhelyet bérelnek ki a rendszerből. Ez gyorsaságot, korlátlanságot biztosít az embernek, de mindössze annyi tárhelyért kell fizetnie, melyet ténylegesen használ. Így kedvezőbb az ár és minőségibb a szolgáltatás, ha a cloud vpskülső mellett döntünk.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Szolgáltatás, Tech