Nem minden megbeszélés minőségi

megbeszélés

Egy tisztességes megbeszélésen részt venni soha nem volt egyszerű, de a távmunka és a hibrid munkavégzés fejlődése, valamint a Covid-19 járvány tovább nehezíti ezt.

Szókratész egyszer azt mondta, hogy ha négy vagy több ember összegyűlik, valakit megbüntetnek. Szerinte az egyszerű halandók jobban járnak, ha egyedül élnek a barlangokban. De Szókratésznek soha nem volt üzlete vagy egy csapata, amellyel egy előre meghatározott cél érdekében dolgozhat.

A találkozók szükséges rosszá váltak a világjárvány utáni világban. Sok, ha nem a legtöbb, távolról is elvégezhető, Zoomon vagy más távoli platformon. És vannak módok arra, hogy ne váljanak túl bosszantóvá.

A cég minden szintjéről érkező emberek, beleértve a vezérigazgatót is, elmondják, hogy a legtöbb találkozó még tökéletes körülmények között is csak részben eredményes. Ez kulcsfontosságú kérdés a mai kihívásokkal teli vállalati légkörben a világjárvány, a munkaerő-piaci megrázkódtatások, valamint az eltérítések, a stressz és az otthoni nyomás miatt.

A vezetők és a csapatok egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy időt és erőforrásokat pazaroljanak. A Covid-19 előtt a találkozók általában elvesztegették az emberek idejét, és jutalmazták a nagyérdeműket és az egomániákat. 2019-ben a Korn Ferry arról számolt be, hogy a munkavállalók 51%-a gondolta úgy, hogy a telefonhívásokra és megbeszélésekre fordított túl sok idő hátráltatja azok munkahelyi hatását, míg 67%-uk azt nyilatkozta, hogy a túlzott megbeszélések hátráltatják a csúcsteljesítményt. Csak 11%-uk gondolta úgy, hogy minden találkozó hasznos volt. De alkalmanként egy találkozó a leghatékonyabb módja annak, hogy mindenki egy oldalra kerüljön.

A találkozók hasznosak lehetnek, de sok esetben kudarcot vallanak. Egyszerűen fogalmazva, a legtöbb találkozó rosszul szervezett vagy rosszul lebonyolított. Gyakori, hogy a vezetők azért szerveznek összejövetelt, mert úgy gondolják, hogy ez a helyes. A sikeres konferencia megrendezésének problémái pedig egyre nőttek, ahogy a cégek hibrid és távmunka modellekkel kísérleteznek.

Bejegyzés adatai