A székhelyszolgáltatás tartalma

székhelyszolgáltatás

Elsőre talán nehezen értelmezhető, hogy a székhelyszolgáltatás fogalma pontosan mit takar, de ez valójában nem is annyira bonyolult.

A helyzet egész egyszerű: sok cég – főként kisebb méretű vállalkozások – nem rendelkeznek saját székhellyel, irodákkal, mert például az alkalmazotti kör létszáma nem teszi indokolttá, vagy a munkavégzése jellege rugalmas, esetleg újonnan alakult cégről van szó, ahol még nem alakult ki a megfelelő infrastrukturális háttér.

Ilyen esetekben égető szükség lehet székhelyszolgáltatásra, ami alapvetően konkrét helyiségek bérbeadását, valamint a székhely működtetésével járó feladatok ellátását tartalmazza. Olyan is előfordulhat, hogy egy vidéki cég kifejezetten a fővárosban szeretne fenntartani székhelyet, miközben a saját településükön is rendelkeznek központtal. A székhelyszolgáltatás tehát sokféle esetben szükséges lehet. Amennyiben felmerül ilyen igényünk, mindenképpen erre szakosodott szolgáltatót keressünk fel és bízzunk meg a feladattal.

A székhelyszolgáltatásnak általában csomagokra bontott kínálata érhető el alapvetően annak megfelelően, hogy a szolgáltatáskülső mennyire kiterjedt, illetve a székhely paraméterei milyenek. Léteznek olyan alapcsomagok, amelyek már havonta maximum 10 000 forintért elérhetőek és tartalmazzák a cégtábla elkészítését, postai küldemények és elektronikus iratok kezelését, továbbá havi néhány óra helyiség (például tárgyaló) és annak infrastrukturális használatát. A székhelyszolgáltatás azonban inkább éves szerződéssel valósul meg, amely kölcsönösen előnyös mindkét fél számára.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Gazdaság