Műfű a golfpályákon

műfű. golf

Habár, a golf még mindig elit sportnak számít, egyre nagyobb tömeg számára kezd elérhetővé válni. Ez többek között azért is lehetséges, mert ellenben a megszokott igazi füves golfpályáktól, egyre több helyen használnak fenntarthatóbb, műfüves pályátkülső. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy vajon a műfű előnyösen befolyásolja a játékélményt vagy inkább térjünk vissza az igazi fűhöz?

Mivel a golfnál a fű minősége nagy hatással van a játékra, a műfű használata jelentősen hozzájárul a jobb sportélményhez, emellett csökkentette az építési és fenntartási költségeket, hiszen a két legnehezebb karbantartási faktor, a locsolás és a fűnyírás, teljesen megszűnt. A jó minőségű műfüves pálya hosszú ideig használható, karbantartása mindössze a tisztításból áll. Nem lesz sáros és nem fog elszíneződni a Nap sugarai hatására, tehát, nem hatnak rá úgy az időjárási tényezők, mint az igazi gyepre.

Ha már golfról szemszögéből vizsgáljuk a témát, nem feledkezhetünk meg a kistestvéréről, a minigolfról. A műfű szinte teljesen megreformálta a minigolfot, kizárólagos alapanyagává lett, hiszen könnyűvé teszi a tervezést és a kivitelezést is.

Mi alapján válasszuk ki a műgyepet a golfpályához? Két fő szempontot kell szem előtt tartani: A labda sebességének kiegyensúlyozottan kell csökkennie, továbbá a labda iránya nem változhat a játék során. Ezt a két faktort úgy tudjuk biztosítani, ha nagyon vastag és egyenlő hosszúságú a szintetikus pázsit.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Sport