A műanyag ablak karbantartása

műanyag ablak hálószobában

A műanyag ablak egy igen gyakran használt nyílászáró minden lakásban letisztult megjelenésének és jó hőszigetelő képességének köszönhetően.

Egy ilyenkülső műanyag ablak élettartamát több évtizedre teszik, nagyjából úgy négy évtizedre tervezhetünk vele, amennyiben az átlag tapasztalatot vesszük. Ahhoz azonban, hogy műanyag ablakaink tényleg hosszú életűek legyenek, van pár hasznos tippünk, amelyek által hatékonyan karban tudja tartani nyílászáróit.

Az első tippünk a megfelelő, rendszeres olajozás lenne, amit évente kellene elvégezni minden műanyag ablak esetében. Ezt az ablakot működtető vasalaton kell végrehajtani. Mindezt fehér zsír spray segítségével vagy műszerolajjal is megteheti, hogy műanyag ablakainak megfelelő kenő hatást biztosítson általa. Emellett ápolhatjuk a különböző gumi tömítéseket is szilikonnal egy évben egyszer.

A második tippünk a vasalat tisztántartása lenne, ugyanis a bukóollón például igen gyakran meggyűl a kosz és a szennyeződés, ami bejutva a belsejébe, akadályozza annak működését. Időszakonként hasznos tehát, ha áttöröljük az ablak felső vízszintes részét, hogy ne akadályozza a műanyag ablakok működését.

Harmadik, és egyben utolsó tippünk inkább egy javaslat lenne. Nagyon fontos, hogy ne alkalmazzunk penész elleni szert a nyílászárók közelében. Sajnos ez rendkívül balesetveszélyes, és sokan nem veszik komolyan. A penész ellen alkalmazott szer sok helyen korróziót okoz, ami idővel a pánt töréséhez vezet.

Egyéb működési rendellenességek esetén érdemes szakembert hívni a probléma elhárítása érdekében!

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Ingatlan