Ki gondolta volna, hogy a műfű a megoldás?

Mindig is igényes személy voltam. Ebből fakadóan kertem szépsége és a gyep minősége nagyon fontos volt számomra, viszont rengeteg energiát és pénzt igényelt a fű gondozása. A sok locsolás nagyon sok időt vett igénybe és a befizetendő haviszámlák költségét is növelte. A nyári napsütés és a rengeteg esőzés miatt sokszor saras vagy kiszáradt volt a gyep, aminek a helyrehozása természetesen még több időt és anyagi ráfordítást igényelt. Mikor a családom előállt azzal az ötlettel, hogy kutyát szeretnének, akkor tudtam, hogy szükségem lesz egy más megoldásra.

Ekkor történt, hogy egy ismerősöm a műfű használatátkülső ajánlotta. Elsőre kiakadtam, hiszen a fejemben egy gyenge minőségű fű–utánzatként–élt, ami biztosan szúrós és nagyon kellemetlen az emberi láb számára. De ahogy utánanéztem kiderült, hogy az évek során sokat fejlődött ezek a minősége és kértem is egy mintát, hogy saját magam győződjek meg erről.

Ma már a kutyabarát kertem teljesen műfű alapú és maximálisan megvagyok elégedve a döntésemmel. Minden nap mikor kisétálok az udvarba csodálom, hogy mennyire megőrzi szépségét és különleges felépítése miatt sokszor szebbnek tűnik az igazinál. Ezt tovább fokozza az a tény, hogy nem kopik és nem fakul, nincs rá káros hatással sem az égi vízáradat, sem a napnak a melege. Végül pedig ami megdöbbentő, hogy a műfű fenntartása gazdaságos is, megtudjuk spórolni a locsolás, fűnyírás költségeit.

Ennek köszönhetően örömmel sétálok nap mint nap akár mezítláb is a kertemben. Mindenkinek ajánlani tudom!

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Otthon