Jó ötlet a cégalapítás a járvány idejében?

A koronavírus–járvány beköszöntött Magyarországra is és mindenki sejtette, hogy ennek beláthatatlan gazdasági következményei lesznek. A működő cégek száma természetesen csökkent ennek következményében, viszont ez a csökkenés még nem jelentkezett drámai módon a számokban.

Ami viszont érdekes, hogy az építőiparban a cégalapítás mértéke még növekedett iskülső, amit persze nagy mértékben befolyásol a kormány által kínált családtámogató hitelrendszer. A vállalkozás– alapítási kedv ezen kívül nem akart javulni. Ez persze nem meglepő, hiszen ilyen nehéz időben mindenki kétszer meggondolja, hogy mennyire érdemes most belevágni egy új vállalkozásba.

Sokan azon a véleményen vannak, hogy a járvány hatására, a cégalapítás erőteljesen csökkenni fog, illetve hosszabb folyamat lesz az egészségügyi, adminisztratív és biztonsági intézkedések következtében. Viszont ennek ellenére van aki szerint elképzelhető, hogy sok magánszemély kifejezetten a járvány hatására kezdhet bele új vállalkozásba. Emlékezzünk meg, hogy a 2008- 2009-es gazdasági válság idején is sokan döntöttek cégalapítás mellett.

Ahogy erről beszélünk mindenképp fontos kihangsúlyozni, hogy a járvány más hatással volt a különböző iparágakra. A 2020 nyarán létrejött cégek döntő többsége valószínű nem a turizmusban szeretne piaci részesedést és a művészet, vagy a szórakoztató ipar sem most a legjobb befektetés. Az építőipar ezzel szemben, még napjainkban is ígéretes lehet, ha valaki rendelkezik kellő tőkével hozzá. A következő időszakban ezek a számok valószinűleg továbbra is a járvány hatására fognak alakulni.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Üzlet