HR-es munkától a coaching-ig és a motivációs térkép

motivációs térkép

Magyar szakos voltam, mindig is bölcsésznek fogom érezni magamat – a pálya azonban, melyen egy magyar szakos hallgató elindul nem feltétlenül olyan egyenes és jó előre átlátható, mint mondjuk ahogy más munkaköröknél azt várhatja az ember.

Egy bölcsésznek nagyfokú rugalmasságra és kreativitásra van szüksége, hiszen kiváló alapokat tesznek le nála az egyetemi évek alatt, melyek specifikusan továbbfejlesztve egy-egy adott területen pluszt adhat a munkavégzéséhez. Mondjuk a műveltség, helyesírás, kreatív íráskészség területein szerzett tapasztalatai egy bölcsésznek nem elhanyagolható, lekicsinylendő képességek.

A továbbfejlődés kapcsán én a HR-t választottam, azaz munkaerő közvetítéssel kezdtem el foglalkozni, mely nagyon jó választás mindazoknak, akik szeretnek emberekkel foglalkozni, összekötni cégeket és munkavállalókat. Ezen a munkakörön túlnőve pedig elkezdtem munkáltatók, cégek számára coach-ként tippeket adni, hogy milyen pozíciókra milyen emberek lesznek a legalkalmasabbak. Ez nagyon egyszerűen kimutatható egy motivációskülső térkép kitöltésével.

Bár sokan nem tudják, hogy mi az a motivációs térkép, fontos lenne ezt mindenkinek megismernie. Munkáltatóként és munkavállalóként is lényeges lenne az önismeretre és az alkalmazottak ismeretére nagyobb hangsúlyt tenni és ebben nagy segítség a motivációs térkép. Ez ugyanis a motiváltság megőrzésének vagy kiépítésének a kulcsa. A motivációs térképünk megmutatja, hogy kinek milyen minőségű munka segíti legjobban azt, hogy úgy érezze ki tud teljesedni az adott feladatkörben, ezáltal sokkal szívesebben dolgozik majd, mely a munkavállalónak is és a főnökének is az érdeke.

Bejegyzés adatai