A biztonságos online bevásárlás

A mai világban már tudni lehet, hogy az online bevásárlás oly sok szempontból nagyszerű lehetőség, hogy nem is kérdés mennyire érdemes így vásárolni. Viszont fontos odafigyelni arra, hogy ez a lehető legbiztonságosabb oldalakról és módon történjen.

Ahogy az online bevásárlás már régóta működik a műszaki cikkek és bizonyos kiadványok esetében, most már az élelmiszerek területére is nagyon kiterjedt. Ez mind szép és jó, viszont az online területen is fenyegethet sok veszély, ezért a biztonságos vásárlásra kifejezetten oda kell figyelni.

Először is fontos meggyőződni arról, hogy mennyire megbízható egy adott weboldal. Ezt könnyen lehet ellenőrizni az oldal által megadott információk és a korábbi vásárlók véleménye alapján. Mindenképp ellenőrizni kell az oldal pontos domain nevét, hiszen egy .com végződés helyett lehet .net végződés is és ha nem figyelünk, akkor veszélyes vizekre evezhetünk.

Azzal tisztában vagyunk, hogy az online bevásárláskor néhány személyes adatot meg kell adni, de ha gyanúsan sok adatot követel az oldal vagy olyan infókat, amire amúgy nem is lenne szükségük, húzzuk be a kéziféket. Egy TAJ szám valószínűleg nem lesz szükséges például egy online bevásárláskülső esetében.

Egy nagyon biztonságos trükk, amit alkalmazni lehet még ilyen internetes tranzakciók esetében, az a virtuális kártya használata. A Revolut korszerű vállalata például optimális megoldás erre, amely virtuális kártyáját használhatjuk az online bevásárláskor, anélkül, hogy az igazi banki adatainkat megadnánk.

Végül pedig a biztonságos internet hozzáférésre és a laptop rendszerének a védelmére is fontos figyelmet fordítani, hogy ne hagyjunk kiskapukat a rosszindulatú virtuális tolvajok támadásainak.

Bejegyzés adatai

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategóriák : Szolgáltatás